AKP’lilere basit bir işletmeyi bile teslim etmem

SiYASETÇİ TÜRKİYE VE DÜNYAYI SÜREKLİ İZLEMELİ, KENDİNİ YENİLEMELİDİR
16 Ocak 2017
6 Mayıs 2015

matkapÇalışma ve Sosyal Güvenlik eki Bakanı CHP’li Nihat Matkap, 14 yılda ülkeyi yöneten iktidarın tüm kurumları darmadağın ettiğini öne sürerek, “Ben bu AKP’lilere basit bir işletmeyi bile yönetmeyi teslim etmem” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eki Bakanı CHP’li Nihat Matkap, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 93. Yıldönümü dolayısıyla İskenderun ilçe teşkilatının düzenlenen programa katıldı.

CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Milletvekili adayları, aday adayları, İlçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ile partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu “Bir bütünü teşkil eden yapının işleyişine, korunmasına öncülük eden il ve ilçe başkanlarıyla, adaylarımızla, muhtarlarımızla, onurlu yürekli üyelerimizle 93. Yılını kutluyor. Cumhuriyet Halk Partili olmak yürek ister. Bu kadar yürekli insan bir arada olmaktan onur duyuyoruz. CHP’li olmak demek ilkeli olmak demek, devrimci duruş demek, bu kadar devrimciyle bir arada olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, 93 yıl evvel CHP’sinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğuna işaret ederek “Yani cumhuriyeti kuran önder tarafından CHP ‘si kuruldu. Yani cumhuriyetimizle yaşıttır partimiz ve partimizin 6 tane ilkesi var. O ilke sayesinde CHP‘si buraya kadar geldi” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Güzelmansur da, 93 yaşında köklü ilkesine sahip olan CHP‘nin sadece bir siyasi parti değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin de kurucusu olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: Kuruluşundan itibaren uzun yıllar devleti yönetmiş, köklü reformlar sağlamış, devrimlere imza atmış bir partidir. CHP, Türkiye’nin değişim ve değişiminin ana kaynağıdır. Atatürk benim iki büyük eserim vardır. Bir CHP, diğeri Türkiye cumhuriyetidir. CHP Türkiye cumhuriyetinin bağımsız, laik ve bürokrasi, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi halkımızın mutluluğu için çalışmıştır ve çalışmaya devam edecektir.”

CHP‘sini kuran kadroların özellikleri, nitelikleri saymakla bitmeyeceğine vurgu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eki Bakanı CHP’li Nihat Matkap ise “Eğer 93 yılı geride bıraktıysa demek ki maya da büyük bir güç var. Demek ki CHP’sinin kuruluş felsefesinde önemli bir güç var. Önemli bir doğruluk var. İmparatorluktan ana hedefi çağdaş ve modern devlet kurmak olarak cumhuriyeti kuracaksınız. Bunlar hiç kolay şeyler değildir. Bunların hayali bile kolay değil. Ama bu kadrolar bunları yaptı. Var olan iktidar 14 yıldır cumhuriyetin temel değerlerini yıkmak adına yapmadık bir şey bırakmadı. Ama gelinen nokta ortada; değerli arkadaşlarım aklınızda kalsın diye söylüyorum. Ben bu AKP’lilere bakkal dükkânını bile yönetmeyi teslim etmem. 14 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar. Türkiye’yi allak bullak ettiler. Türkiye de kurumların her biri dağıldı. Her gün 10-15 bin memur açığa alındı ve ben tekrar ediyorum; bunların hepsine bir bakkal dükkânı verilse yönetemezsiniz. Siz yönetemiyorsunuz Türkiye’yi. Senin görevindeki ordu senin amiral yapın, senin general yaptığın insanlar TBMM’ni bombalayacak niteliğe gelmişse senin Türkiye’yi bir gün bile yönetmeye hakkın yok. Ve şuan emperyalizme dayanışma içinde olan insanlar yönetiyor Türkiye’yi. O nedenle emperyalist karaktere sahip olan CHP’sinin yeniden Türkiye’yi yönetmesi gerekir” şeklinde konuştu.